Επικοινωνία Τηλ: (+30) 2661044383
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 911

Λιμάνι Μανδρακίου - Λιμάνι Ιστιοπλοϊκών Σκαφών Κέρκυρα

Λιμάνι Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

Λιμάνι Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

Ο Όμιλός μας στεγάζεται στεγάζεται μέσα στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας,στο ανακαινισμένο κτίριο του 1700 μ.χ. δίπλα στο μεσαιωνικό βενετσιάνικο λιμάνι του Μανδρακίου.
Στο πανέμορφο λιμάνι μας κάθε χρόνο φιλοξενούνται τα σκάφη των μελών μας, αλλά και επισκεπτών από όλες τις χώρες του κόσμου .
Το λιμάνι μας διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, όπως παροχή ηλεκτρικού και νερού, ναύκληρο για τις κρατήσεις θέσεων και παροχής βοήθειας κατά την άφιξη και αναχώρηση, καθώς και γραμματεία για την παροχή πληροφοριών.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων για επισκέπτες στο λιμάνι μας, είναι υποχρεωτική η συνεννόηση με τον Όμιλο πριν την άφιξή σας, τουλάχιστον 3 ημέρες νωρίτερα.
Το κανάλι επικοινωνίας στο VHF είναι το 68, ενώ κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν και μέσω e mail.
Στο λιμάνι μας μπορούν να δέσουν με ασφάλεια σκάφη με βάθος έως 2,30 μ.


captcha
Powered by BreezingForms

Ιστορικές Φωτογραφίες Λιμανιού Ι.Ο.Κ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο κανονισμός αυτός έχει σκοπό να ρυθμίσει η χρήση του λιμανιού Μανδρακίου, ώστε να γίνεται πιο ασφαλής η χρήση του από όλα τα σκάφη ιδιοκτησίας του Ομίλου και των μελών του και να αποφεύγονται ζημιές και παρεξηγήσεις.

ΔΙΚΑΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ
Α. Δικαίωμα ελλιμενισμού στο Μανδράκι έχουν όλα τα σκάφη, μόνο μετά από αίτηση και έγκρισης τους από τη Διοίκηση του Ι.Ο.Κ. – Π.Ο.Ι.Α.Θ. παράρτημα Κέρκυρας, η οποία καθορίζει τη θέση και τη διάρκεια ελλιμενισμού, καθώς και τους όρους και τις συνθήκες με τις οποίες θα γίνεται αυτός, με την προϋπόθεση ότι θα μένουν πάντα 25 (εικοσιπέντε) ελεύθερες θέσεις για αποκλειστική χρήση του Ομίλου.
Κατά σειρά προτεραιότητας οι κατηγορίες που έχουν δικαίωμα ελλιμενισμού είναι:
1. Τα σκάφη ιδιοκτησίας ή αποκλειστικής χρήσης του Ομίλου.
2. Δύο σκάφη του Σώματος Ναυτοπροσκόπων Κέρκυρας.
3. Ένα σκάφος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
4. Τα ιστιοφόρα ναυταθλητικά σκάφη μελών του Ομίλου.
5. Τα υπόλοιπα ιστιοφόρα σκάφη μελών του Ομίλου.
6. Τα μηχανοκίνητα σκάφη μελών του Ομίλου.
7. Φιλοξενούμενα ναυταθλητικά σκάφη άλλων Ομίλων.
8. Λέμβοι και εφόλκια σκαφών μελών του Ομίλου.
9. Φιλοξενούμενα σκάφη επισκεπτών.

Β. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να απαιτήσει την απομάκρυνση σκάφους κάθε κατηγορίας από το λιμάνι κατά την ελεύθερη αυτού κρίση για ανάρμοστη και αντιαθλητική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη ή του πληρώματός, είτε για ρύπανση του λιμανιού, είτε για άναυτη συμπεριφορά και δημιουργία κινδύνων ή δυσκολίας στα άλλα σκάφη, είτε για οικονομικές οφειλές ή τέλος αν χρειαστεί το λιμάνι για άλλη χρήση, όπως φιλοξενία σκαφών που μετέχουν σε αγώνες κλπ.

Γ. Τα έξοδα βελτίωσης και συντήρησης του λιμανιού καλύπτονται από συνδρομή των ιδιοκτητών των ελλιμενισμένων σκαφών, σύμφωνα με το εκάστοτε οικονομικό παράρτημα του εσωτερικού κανονισμού και θα πρέπει να καταβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΤΡΟΠΟΣ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ
Α. Σκάφη τα οποία έχουν ως μόνιμο αγκυροβόλιο το Μανδράκι, δηλαδή ναυλοχούν στο λιμάνι πάνω από ένα μήνα, έστω και με διακοπές, θα είναι υποχρεωτικά αγκυροβολημένα στην αλυσίδα (καραμοσάλι) που υπάρχει στο βυθό, με έκταμα αλυσίδας πάχους όχι μικρότερης των 12χιλ. και ποιότητας γαλβανιζέ. Η αλυσίδα αγκυροβολίας θα ξεκινά από το καραμοσάλι, με μήκος τόσο, ώστε η χρήση του σκοινιού στην άκρη της δε θα ξεπερνά τα 5 μέτρα. (Γίνεται σύσταση το μήκος του εκτάματος αλυσίδας να είναι από το καραμοσάλι, μέχρι την προβλήτα, όπου θα είναι προσδεμένη για μεγαλύτερη ασφάλεια).
Όλοι οι σύνδεσμοι (ναυτικά κλειδιά) που θα χρησιμοποιούνται, θα είναι υποχρεωτικά γαλβανιζέ για τον κίνδυνο της ηλεκτρόλυσης.

Β. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, τα σκάφη δεν επιτρέπεται να είναι πρυμνοδετημένα με περισσότερα από τρία σκοινιά, απαγορεύονται δηλαδή τα spring, εκτός από προσωρινή χρήση σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Γ. Απαγορεύεται η αγκυροβολία σκαφών με σκοινιά που επιπλέουν.

Δ. Κάθε εργασία στο μόνιμο αγκυροβόλιο θα γίνεται υπό την επίβλεψη και καθ' υπόδειξη των υπεύθυνων του λιμανιού.

Ε. Οι θέσεις των σκαφών θα ορίζονται από τον έφορο λιμένος σύμφωνα με το μήκος, το εκτόπισμα και άλλα χαρακτηριστικά του σκάφους.

ΣΤ. Η ποιότητα, η αντοχή και η συντήρηση του ρεμέτζου είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη σκάφους. Η τοποθέτηση του θα γίνεται από τον όμιλο κατόπιν της εγκρίσεως του έφορου λιμένος. Τα έξοδα τοποθέτησης καλύπτονται από τον Όμιλο, ενώ το κόστος των υλικών καλύπτεται από τους ιδιοκτήτες. Ο Όμιλος δε φέρει ευθύνη για τυχόν αστοχία του ρεμέτζου, διατηρεί ωστόσο το δικαίωμα του ετήσιου ελέγχου.

Ζ. Απαγορεύεται η χρήση του αγκυροβολίου από άλλο σκάφους, χωρίς την άδεια της Διοίκησης του Ομίλου, έστω και αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του μόνιμου χρήστη του ρεμέτζου.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
Α. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους υποχρεούται όπως επισυνάψει μαζί με την αίτηση ελλιμενισμού του σκάφους του, προκειμένου να συζητηθεί από το Δ.Σ. τα παρακάτω :
1. Έγγραφο Εθνικότητας.
2. Αντίγραφο ασφαλιστηρίου
3. Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης, τα οποία θα είναι αναρτημένα στον πίνακα ανακοινώσεων του Ομίλου.
4. Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας στην Κέρκυρα
5. Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης σκάφους δεν είναι μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας, θα πρέπει να ορίσει εκπρόσωπο, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος και οικονομικά υπόλογος για το σκάφος με εξουσιοδότηση που θα έχει το γνήσιο της υπογραφής. Η πληρωμή θα γίνεται ανά μήνα ή προεξόφληση του ποσού. (!! Ο όμιλος θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό δικαίωμα )
Β. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους υποχρεούται να ενημερώνει την γραμματεία του Ομίλου ή τον ναύκληρο για κάθε απομάκρυνση του σκάφους πέρα των 4 ημερών καθώς και εγγράφως για την απομάκρυνσή του κατά την διάρκεια του χειμώνα (περίοδο διαχείμασης). Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα χρήσης του ρεμέντζου από άλλα σκάφη κατά τις ανωτέρω αναφερόμενες περιόδους.
Γ. Οι πλοιοκτήτες- κυβερνήτες σκαφών που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι έχουν δικαίωμα χρήσης Ηλεκτρικού ρεύματος και νερού εντός λογικών πλαισίων. Εργασίες στα σκάφη μπορούν να πραγματοποιούνται σε ώρες και με τρόπο που δεν ενοχλούν τα διπλανά σκάφη και γενικότερα τη ζωή του ομίλου.
Δ. Τα απορρίμματα και τα άχρηστα αντικείμενα ( αλυσίδες- σκοινιά κλπ) πετάγονται αποκλειστικά στους κάδους που υπάρχουν πάνω από τη σκάλα, η οποία βρίσκεται στην είσοδο του ομίλου. Απαγορεύεται η ρίψης απορριμμάτων στην θάλασσα έστω και αν αυτά βυθίζονται, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού. Λιπαντικά και μπαταρίες θα πρέπει να απομακρύνονται άμεσα από το Μανδράκι, δεν θα πετάγονται στους κάδους, αλλά θα μεταφέρονται στους ειδικούς χώρους συλλογής τους που υπάρχουν στην Κέρκυρα.
Ε. Η Διοίκηση του Ομίλου έχει το δικαίωμα σε περίπτωση ρύπανσης ,να προβεί στον καθαρισμό του λιμανιού - των εγκαταστάσεων ξηράς και να χρεώσει με το κόστος καθαρισμού τον ιδιοκτήτη του σκάφους. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση βύθισης σκάφους στο λιμάνι και μη έγκαιρης ανέλκυσής του.
Στ. Αποτελεί υποχρέωση κατά την διάρκεια παραμονής του σκάφους στο λιμάνι, όλοι οι χρήστες του να χρησιμοποιούν τους χώρους υγιεινής των εγκαταστάσεων του Ομίλου, να σέβονται τη θάλασσα και να χρησιμοποιούν στα σκάφη τους βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά και φιλικά προς το περιβάλλον.
Ζ. Οι ιδιοκτήτες και κυβερνήτες των σκαφών είναι αστικά και νομικά υπεύθυνοι για τυχούσες ζημιές που θα προξενήσουν σε τρίτα πρόσωπα, σε άλλα σκάφη ή στο λιμάνι. Ο Όμιλος δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια των σκαφών, όσον αφορά τις κλοπές ή οποιαδήποτε άλλη ζημιά.
Η. Φουσκωτά (dinkies) φιλοξενούνται επί των σκαφών ιδιοκτησίας των. Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου του ομίλου δεν επιτρέπεται η τοποθέτησή τους.
Θ. Εξαρτήματα σκαφών (πανιά, πασαρέλες, άγκυρες), φυλάσσονται στις ειδικές αποθήκες του Ομίλου και των σκαφών, οι οποίες παραχωρούνται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων και έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, εφόσον υπάρχουν ελεύθερες.
Ι. Τα μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στο Μανδράκι έχουν υποχρέωση να βοηθούν το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο στις διάφορες διοργανώσεις του Ομίλου, διότι ο Όμιλος είναι αθλητικός και όχι ΜΑΡΙΝΑ.