Επικοινωνία Τηλ: (+30) 2661044383

Ιστοπλοϊκός Όμιλος Κερκύρας

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας

limaniΟ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1977 σαν παράρτημα του ΠΟΙΑΘ Αθηνών. Στην πορεία του χρόνου ιδρύθηκε και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κερκύρας (ΙΟΚ). Και οι δύο όμιλοι λειτουργούν αρμονικά, οι ίδιοι άνθρωποι, ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο, ίδια μέλη.Στην μακρόχρονη πορεία του λειτούργησε πολλές σχολές ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας για αρχάριους, μεταδίδοντας την αγάπη για το άθλημα σε περισσότερους από 1200 νέους και νέες του νησιού μας.
Διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1984 το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΜΙΣΟΥ ΤΟΝΟΥ (ΜΙΝΙΤΟΝ) και 2 φορές το πρωτάθλημα Ανατολικής Μεσογείου.
Το γνωστό Ράλι Ιονίου ( ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΙΟΝΙΟΥ) είναι άλλος ένας μεγάλος αγώνας που διοργανώνει κάθε χρόνο εκ περιτροπής με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών και την βοήθεια των ομίλων του Ιονίου.
Συμμετέχει και συνδιοργανώνει στον αγώνα COPA MAGNA GRECIA από την δεκαετία του '80 αναπτύσσοντας φιλικές σχέσεις με τους γείτονες Ιταλούς και ειδικότερα με τις Ελληνόφωνες περιοχές του Salento της Νοτίου Ιταλίας και ο αγώνας ονομάζεται ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Από τις επαφές των ιστιοπλόων τότε, ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας BRINDISI-ΚΕΡΚΥΡΑ ο οποίος συνδιοργανώνεται μαζί με την LEGA NAVALE ITALIANA του Μπρίντιζι και τα τελευταία χρόνια με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο του Brindisi για 29 συνεχή χρόνια. Στην περσινή διοργάνωση οι συμμετοχές των σκαφών ξεπέρασαν τις 130. Η άρτια διοργάνωση και η μεγάλη συμμετοχή έφερε σαν αποτέλεσμα να συμπεριλάβει η Ιταλική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τον αγώνα αυτό στους 4 μεγαλύτερους Διεθνείς αγώνες της Μεσογείου.
Κάθε χρόνο διοργανώνεται το πρωτάθλημα Βορείου Ιονίου Ανοικτής Θαλάσσης με περίπου 12 αγώνες και απόστασης 300 ν. μ.
Το 2006 ο Όμιλός μας συμμετείχε στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα IMS σκαφών, στην Ιταλία.
Στις ανακαινισμένες του εγκαταστάσεις στο Μανδράκι- του Π. Φρουρίου δίνονται διαλέξεις , ομιλίες και προβολές ναυταθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Από το 1999 ιδρύθηκε τμήμα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου με ολυμπιακά αθλήματα για παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών Ήδη οι νεαροί αθλητές των ΟΠΤΙΜΙΣΤ έχουν διακριθεί σε Αγώνες στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Συμμετείχαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Ν. Ιταλίας ,περιοχή Pulia, στους αγώνες των νήσων της Μεσογείου που είναι διεθνείς αγώνες.
Κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος σε διάφορους διασυλλογικούς αγώνες και στα περιφερειακά πρωταθλήματα και προπονούνται σε ασφαλή περιοχή στις νέες εγκαταστάσεις τους, στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Στο λιμάνι του, στο Μανδράκι μπορούν να φιλοξενούνται σκάφη, μελών και φίλων του Ομίλου. Στο λιμάνι υπάρχει παροχή ρεύματος, νερού καθώς και σύγχρονες εγκαταστάσεις για W.C. ντους, εστιατορίου- μπαρ , καθώς και γραμματείας για παροχή πληροφοριών.

miaforaΟ Όμιλός μας φροντίζει με διάφορες δράσεις να είναι κοντά στην τοπική κοινωνία, συνεισφέροντας στις προσπάθειες των νέων παιδιών της πόλης μας για δημιουργία και έκφραση. Από το 2014 με δική του ευθύνη και δαπάνη κατασκευάστηκε το θερμοκήπιο που κοσμεί την αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Κέρκυρας, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να καλλιεργούν και να φροντίζουν διάφορα φυτά, καλλωπιστικά και λαχανικά. Το 2015 είναι χορηγός της Μουσικοχορευτικής Θεατρικής παράστασης του 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας και Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας που θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 20.00 με τίτλο:

«Μια βολά κι έναν καιρό ... και τσου παιδιώνες σας» Τα κείμενα της παράστασης είναι όλα έμμετρα στην Κερκυραϊκή διάλεκτο, Τα Κερκυραϊκά τραγούδια που θα ακουστούν καθώς και οι χοροί είναι όλα ενσωματωμένα στην υπόθεση του έργου. Πρωταγωνιστές-τραγουδιστές-χορευτές οι μαθητές 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας και του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας    Οι υπεύθυνοι της παράστασης είναι οι: Σπύρος Ατσοπάρδης & Ευτυχία Βογιατζόγλου


captcha
Powered by BreezingForms

ΟΝΟΜΑ            

ΕΠΩΝΥΜΟ       

ΘΕΣΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΑΤΣΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΤΑΜΙΑΣ 

ΑΡΣΕΝΗΣ

ΜΟΥΤΣΟΣ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΕΦΟΡΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΘΗΣ ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΝΤΑΪΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ ΜΕΛΟΣ

Συνεργάτες Διοικητικού Συμβουλίου

 

ΟΝΟΜΑ            

ΕΠΩΝΥΜΟ       

ΘΕΣΗ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ