Επικοινωνία Τηλ: (+30) 2661044383

Αγώνες Ιστιοπλοΐας

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Κασσιώπη 2016

Additional Info

  • Όνομα Αγώνα: Κασσιώπη 2016
  • 1η Ιστιοδρομία: Κέρκυρα - Κασσιώπη, 10NM
  • 2η Ιστιοδρομία: Κασσιώπη - Κέρκυρα, 11NM
  • Ημερομηνία Έναρξης: Σάββατο, 16 Απριλίου 2016
  • Ημερομηνία Λήξης: Κυριακή, 17 Απριλίου 2016
  • Αριθμός Συμμετεχόντων: 33

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, άνοιξε την αυλαία των αγώνων ιστιοπλοΐας για το 2016, στην Περιφέρεια Ιονίου

Με τον αγώνα “ΚΑΣΣΣΙΟΠΗ 2016”, που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, άνοιξε το Σάββατο, 16 Απριλίου, η αυλαία των αγώνων ιστιοπλοΐας στην Περιφέρεια Ιονίου.

Ενεργή συμμετοχή στον αγώνα είχαν 32 ιστιοπλοϊκά σκάφη, των κατηγόριων ORC International και ORC CLUB.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 4.00 το απόγευμα, από το νησάκι Βίδος. Τα σκάφη ξεκίνησαν τηρώντας όλους τους κανονισμούς της ιστιοπλοΐας, με σύμμαχο τον καλό καιρό και ιδιαίτερη δυσκολία, τους ασθενείς ανέμους, που είχαν να αντιμετωπίσουν. Η διαδρομή ήταν δέκα μιλίων και τερματισμός του αγώνα ήταν το λιμάνι της Κασσιόπης.

Οι τρεις πρώτοι στην κατηγορία ORCi έιναι τα σκάφη Helios (Π. Βαρούχας), Anoubis (Σ. Ραρής) και Cruella de Ville (Α. Κουλούρης). Στην κατηγορία ORC Club πρώτευσαν τα σκάφη CPT Camfon (Γ. Στάρας), Joy of Freedom (Α. Δαμασκηνός) και Pocket Rocket (Ν. Άνθης)..

Την Κυριακή 17 Απριλίου, η εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας του αγώνα που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, ξεκίνησε από το λιμάνι της Κασσιόπης, στη 1.00 το μεσημέρι, με τερματισμό το Μανδράκι, Κέρκυρας .

Συμμετέχοντα στον αγώνα ήταν και τα 32 σκάφη των ίδιων κατηγοριών του αγώνα του Σαββάτου . Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσέφεραν μία ιδανική διαδρομή ιστιοπλοΐας, με τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών, να επιδίδονται σε έναν καταπληκτικό αγώνα δεξιοτήτων.

Οι τρείς πρωτοι νικητές στην κατηγορία ORCi είναι τα σκάφη Rush (Μ. Τσατσόπουλος), Tale Quale (Ν. Πανάρετος) και Ligo-Ligo (Κ. Μπουρλογιάννης) και στην κατηγορία ORC Club τα σκάφη Aquarius (Σ. Κοντογιώργης), Amede (Α. Κοτσώνης) και CPT Camfon (Α. Στάρας).

Ενδεικτικό του συναγωνισμού ήταν ότι 17 από τα 32 διαγωνιζόμενα σκάφη, τερμάτισαν κατά τη διάρκεια τεσσάρων λεπτών, ενώ ο τερματισμός του πρώτου σκάφους, λόγω συγκυριών, πλαισιώθηκε από το παιάνισμα της στρατιωτικής φιλαρμονικής των Ιωαννίνων, δίνοντας μία ιδιαίτερη χροιά νίκης.

Ο επόμενος ιστιοπλοϊκός αγώνας, που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, είναι το Σάββατο, 6 Μαΐου 2016 με τερματισμό στο λιμάνι της Λάκκας,των Παξών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ενδιαφερόμενοι, μέχρι και την Πέμπτη 4 Μαΐου.