Επικοινωνία Τηλ: (+30) 2661044383
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 911

Αγώνες Ιστιοπλοΐας

Corfu Match Race Champioship 2013

Additional Info

  • Όνομα Αγώνα: Corfu Match Race Champioship 2013
  • 1η Ιστιοδρομία: Μαρίνα Γουβιών
  • 2η Ιστιοδρομία: Μαρίνα Γουβιών
  • Ημερομηνία Έναρξης: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013
  • Ημερομηνία Λήξης: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013
  • 1η Θέση: Ανδρεάδης Στρατής
  • 2η Θέση: Ταγαρόπουλος Αλέξης
  • 3η Θέση: Τσατσόπουλος Μιχάλης

Ενημερωτικό Δελτίο 18/2/2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το "Corfu Match Race Championship 2013" την Κυριακή 17/2 στη μαρίνα Γουβιών. Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας είχαν την ευκαιρία να δούν εν δράσει ορισμένους από τους καλύτερους αθλητές στο χώρο και να μυηθούν στα μυστικά του match-race, την πιο σύγχρονη μορφή αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.
Την Κυριακή συμπληρώθηκαν οι ιστιοδρομίες του round robin, διαγωνισμός ανά ζεύγη κατά τον οποίο κάθε πλήρωμα συναντά όλους τους αντιπάλους από μια φορά. Συνολικά κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν 28 κούρσες. Το απόγευμα της Κυριακής έγινε προσπάθεια από την Οργανωτική Επιτροπή για την τέλεση και των ημιτελικών αλλά δυστυχώς ο αέρας δεν ήταν σύμμαχος σε αυτή την απόπειρα. Λόγω της άπνοιας τα αποτελέσματα του round robin ήταν και τα τελικά του αγώνα.
Την 1η θέση κατέλαβε το πλήρωμα του Στρατή Ανδρεάδη από την Αθήνα και τη 2η το πλήρωμα του Αλέξη Ταγαρόπουλου από τη Θεσσαλονίκη. Τα Κερκυραϊκά πληρώματα με κυβερνήτες το Μιχάλη Τσατσόπουλο και τον Ευγένιο Γιούργα εκπροσώπησαν επάξια το νησί καταλαμβάνοντας την 3η και 4η θέση αντίστοιχα.
Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα :

Κυβερνήτης

1ος - Ανδρεάδης Στρατής 7 νίκες
2ος - Ταγαρόπουλος Αλέξης 6 νίκες
3ος - Τσατσόπουλος Μιχάλης 5 νίκες
4ος - Γιούργας Ευγένιος 4 νίκες
5ος - Δρακόπουλος Γιώργος 3 νίκες
6ος - Βαϊδάνης Μιχάλης 1 νίκη
7ος - Strzemiecki Jurek 1 νίκη
8ος - Χάρης Λάμπρος 1 νίκη

Στις 16:30 έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα match-race "Κερκυραϊκές Μονομαχίες" που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12-13/1/13. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της κλάσης platu-25 κ. Στρατής Ανδρεάδης, ένα πρόσωπο που στήριξε με κάθε κάθε του δυνατότητα τη διοργάνωση των αγώνων στο νησί μας και που η συμβολή του ήταν ανεκτίμητη. Τα έπαθλα των "Κερκυραϊκών Μονομαχιών" παρέλαβαν οι κυβερνήτες :

1ος - Ραρής Αλέξανδρος
2ος - Βαρούχας Παναγιώτης
3ος - Πανάρετος Νίκος

Ακολούθησε η απονομή για το "Corfu Match Race Championship 2013"από τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας κ. Γιάννη Μαρουλάκη, ο οποίος αξιολογώντας την μεγάλη επιτυχία των αγώνων, δεσμέυτηκε για μια ακόμη μεγαλύτερη διοργάνωση την ερχόμενη χρονιά. Τα έπαθλα του "Corfu Match Race Championship 2013" παρέλαβαν οι κυβερνήτες :

1ος - Ανδρεάδης Στρατής
2ος - Ταγαρόπουλος Αλέξης
3ος - Τσατσόπουλος Μιχάλης

Τα έπαθλα του Corfu Match Race φιλοτέχνησε ο Κερκυραίος καλλιτέχνης Νίκος Μιχαλόπουλος.
Η επιτυχία της διοργάνωσης αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι όλοι οι αθλητές έφυγαν ενθουσιασμένοι τόσο με την οργάνωση του αγώνα όσο και με την Κερκυραϊκή φιλοξενία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο Σαραϊλίδη, που παραχωρώντας το σκάφος του Cocobill, επέτρεψε να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μας.
Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στους Σμυρλή Σταύρο και Κουρή Σταύρο (διαιτητές) καθώς και στον Ασημάκο Αντώνη (race officer).
Η επίτευξη μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης θα ήταν αδύνατη χωρίς την ευγενική συμβολή των χορηγών μας και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε:

  •  το ξενοδοχείο Art Debono στα Γουβιά και προσωπικά την κ. Τζούλια Δεμπόνου, που φιλοξένησε όλα τα πληρώματα και τους διαιτητές
  •  τις μαρίνες Γουβιών και Λευκάδας
  •  την EuroHire του Κοσκινά Αλέξανδρου, για τα αυτοκίνητα που διέθεσε σε όλα τα πληρώματα

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε για την συνεισφορά τους στην άρτια διοργάνωση τη Μαρία και το Γιώργο Κόνταρη (Ανκορέτο Café, μαρίνα Γουβιών), την Γιάννα και το Γιώργο Μορφίρη (Blue Cafe, μαρίνα Γουβιών) και τον Γιάννη Φίλιππα για τη χρήση των γερανών.
Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια να στηθεί αυτός ο αγώνας και όλο το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου στο "Corfu Match Race Championship 2014".

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής
Μιχάλης Τσατσόπουλος
Κώστας Πρίφτης