Επικοινωνία Τηλ: (+30) 2661044383
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 911

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΙΟΚ

miaforaΟ Όμιλός μας φροντίζει με διάφορες δράσεις να είναι κοντά στην τοπική κοινωνία, συνεισφέροντας στις προσπάθειες των νέων παιδιών της πόλης μας για δημιουργία και έκφραση. Από το 2014 με δική του ευθύνη και δαπάνη κατασκευάστηκε το θερμοκήπιο που κοσμεί την αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Κέρκυρας, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να καλλιεργούν και να φροντίζουν διάφορα φυτά, καλλωπιστικά και λαχανικά. Το 2015 είναι χορηγός της Μουσικοχορευτικής Θεατρικής παράστασης του 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας και Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας που θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 20.00 με τίτλο:

«Μια βολά κι έναν καιρό ... και τσου παιδιώνες σας» Τα κείμενα της παράστασης είναι όλα έμμετρα στην Κερκυραϊκή διάλεκτο, Τα Κερκυραϊκά τραγούδια που θα ακουστούν καθώς και οι χοροί είναι όλα ενσωματωμένα στην υπόθεση του έργου. Πρωταγωνιστές-τραγουδιστές-χορευτές οι μαθητές 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας και του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας    Οι υπεύθυνοι της παράστασης είναι οι: Σπύρος Ατσοπάρδης & Ευτυχία Βογιατζόγλου.

 

 

 

 

18/10/2015

Συνδιοργάνωση με την Α21 και την σχολή Fuego Art Dance της Εκδήλωσης ενάντια στο trafficking γυναικών.

a21

 

 

MAMMA MIA

Όλη η ομάδα που συμμετέχει στην παράσταση (Μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές), αποτελείται από μαθητές σχολείων της Κέρκυρας ηλικίας από ΣΤ’ Δημοτικού (11 ετών), έως και Γ’ Λυκείου (18 ετών), και είναι η ίδια ομάδα με την προσθήκη νέων μελών, που ξεκίνησε προ τριετίας σαν θεατρική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας και Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Σπύρου Ατσοπάρδη, καθηγητή μουσικής, υποδιευθυντή του 6ου Γυμνασίου και Ευτυχίας Βογιατζόγλου, καθηγήτριας μουσικής του Μουσικού Σχολείου.

mamma mia

 

 

ΜΑΖΙ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ 2018

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Πέλεκα και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας στις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ώρα 21:00.

Πάνω από 200 χορευτές από 10 διαφορετικές χορευτικές ομάδες αντάμωσαν στην Πλατεία του Πέλεκα και παρουσίασαν χορούς από Κέρκυρα, Θράκη,

Πόντο, Κρήτη, Μακεδονία και Κυκλάδες υπό τους ήχουςοργάνωνπου παίζονται αιώνεςτώρα στηνπατρίδα μας αλλά και σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο. Λύρες, γκάϊντες, νταούλια, φλογέρες και τσαμπούνες συνόδευσαν τους χορευτές.

Συμμετείχαν χορευτικές ομάδες από Άγιο Ματθαίο, Άνω Κορακιάνα, Βελονάδες, Βιταλάδες, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας, Λαοδάμα, Καστελλάνους Μέσης, Ένωση Μακεδόνων, Πέλεκα και Σιναράδες!

Μια όμορφη συνύπαρξη και συνεργασία 4 διδασκόντων ελληνικού παραδοσιακού χορού: Μαριλένα Κάντα-Νίκη Κένταρχου-Χρύσα Πουλιάση-Φεβρωνία Κοντού (Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς.)

Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών ΓΕΙΤΟΝίΑ τραγούδησε τραγούδια της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας με συνοδεία τους εξαίρετους εκφραστές της Κερκυραϊκής μας μουσικής: Σωτήρης Ραφτόπουλος - βιολί, Θοδωρής Καρύδης-βιολί, Σπύρος Μερτύρης- κιθάρα, Νίκος Μερτύρης –κιθάρα, Σπύρος Σκορδίλης ακκορντεόν.

Μια παράσταση ελληνικής παράδοσης στην πιο σύγχρονη μορφή της που δίνει την σκυτάλη σε όλον τον κόσμο αφού ακολούθησει γλέντι με χορευτικό πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα για όλο τον κόσμο.

Οι μουσικοί που πλαισίωσαν την εκδήλωση είναι:

Γιάννης Γευγελής - κρουστά , Θοδωρής Γκότσης- βιολί, Μάρκος Κατσιγιάννης- κρητική λύρα, Σπύρος Κόντης ακκορντεόν, Φεβρωνία Κοντού - τραγούδι, Κωνσταντίνος Παλαιολόγου - ποντιακή λύρα, Αντώνης Πάφιος - κλαρίνο, Κωνσταντίνος Πετρίδης - ούτι, λαούτο, τραγούδι, Χαρίτων Χαριτωνίδης - γκάιντα - τσαμπούνα - φλογέρα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φεβρωνία Κοντού

mazi xoreuontas

 

WE WILL ROCK YOU 2019

Όλη η ομάδα που συμμετέχει στην παράσταση (Μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές), αποτελείται από μαθητές και φοιτητές της Κέρκυρας ηλικίας από 15 έως 25 ετών, και είναι η ίδια ομάδα με την προσθήκη νέων μελών, που ξεκίνησε προ πέντε ετών σαν θεατρική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας και Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Σπύρου Ατσοπάρδη, καθηγητή μουσικής, υποδιευθυντή του 6ου Γυμνασίου και Ευτυχίας Βογιατζόγλου, καθηγήτριας μουσικής του Μουσικού Σχολείου.

rock

 

Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός

 2017 και 2018 Ενίσχυση της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού και Μητρότητας Κέρκυρας στην εκδήλωση Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός.

thilasmos

18/10/2015